Zuiders konijn

Zuiders konijn Een fijn gerechtje voor Pasen om je helemaal in Zuiderse stemming te brengen! De zomer staat voor de deur en met dit zuiders konijn kan je het nu al letterlijk een beetje proeven. Met dit recept leggen we u op een eenvoudige manier uit hoe dit zeer smakelijke gerechtje te bereiden en dat in nog geen 50 minuten!


Benodigdheden: 

 

- 4 stukken konijnenrug 

- 4 teentjes knoflook 

- boter en olijfolie  

- peper en zout  

- 1 deciliter droge witte wijn 

- 3 deciliter kippenbouillon 

- 1 koffielepel geconcentreerde tomatenpuree 

- 100 gram zongedroogde tomaten 

- 1 takje verse tijm 

- 1 takje verse rozemarijn 

- 100 gram groene olijven (zonder pit) 

 

Bereiding: 

 

Als eerste pellen en hakken we de knoflookteentjes. Braad daarna de konijnenruggen rondom aan in een mengsel van boter en olijfolie. Kruid ze vervolgens met peper en zout en hou zet het geheel apart.  

 

Blus nu de pan met de witte wijn en schraap de aanbaksels goed los. Nu laat je het tot de helft inkoken waarna je er de bouillon en tomatenpuree bij doet. Roer goed glad. Ondertussen kan je er de zongedroogde tomaatjes, knoflookteentjes, de tijm en de rozemarijn bij doen. Breng tot tegen de kook aan.  

 

Leg nu de stukken konijnenrug in de saus en dek het af waarna je het gedurende 35 minuten onder het deksel laat stoven. Voeg nu de olijven toe en laat nog een vijftal minuutjes verder doorverwarmen. Het gerecht is nu helemaal klaar om opgediend te worden. Smakelijk!