Varkensvlees garnalen wraps

Varkensvlees garnalen wraps Het leuke aan deze wraps is dat je ze niet perse net voor het feest dient klaar te maken. Dit lekkere en stijlvolle gerecht kan je geruime tijd voor het aanvatten van het feest klaarmaken zodat je tijdens de overgang van oud op nieuw geen seconde hoeft te missen! In dit recept leggen we je op een duidelijke manier uit hoe dit gerecht te maken.  Benodigdheden:  

 

- 115 gram stevige tofoe 

- 3 eetlepels arachideolie 

- 1 eetlepel fijngehakte knoflook 

- 1 omelet (in reepjes)  

- 1 theelepel zout  

- 1 theelepel lichte sojasaus 

- 1 theelepel Chinese rijstwijn 

- 55 gram mager varkensvlees (in reepjes)  

- 115 gram rauwe garnalen (gepeld en darmkanaal verwijderd) 

- 150 gram bamboescheuten 

- 150 gram kool 

- 150 gram peultjes (in dunne reepjes)  

- Half worteltje (in korte, dunne reepjes)  

- klein beetje witte peper 

- 20 zachte loempiavellen  

- Beansauce (voor bij het gerecht) 

 

Bereiding:  

 

Als eerste snijden we de tofoe horizontaal in dunne plakjes en bakken we ze in 1 eetlepel olie goudbruin. Snijd ze vervolgens in dunne reepjes en zet ze even aan de kant.  

 

Nu gaan we de rest van de olie laten verhitten in een voorverwarmde wok of grote koekenpan en roerbakken we hierin de knoflook tot de geur zich vrijmaakt. Voeg nu het vlees toe en roerbak het gedurende 1 minuut. Voeg daarna de garnalen toe en roerbak ze gedurende 1 minuut mee. Vervolgens gaan we stevig roeren en voegen we na elkaar de worteltjes, bamboescheuten, kool, peultjes, tofoe en ten slotte ook de omeletreepjes toe. Breng nu het geheel op smaak met zout en peper, lichte sojasaus en rijstwijn.  

 

Blijf nog 1 minuut goed roeren en schep daarna het mengsel in een kom. Vooraleer we een wrap gaan maken strijken we een beetje beansauce op een loempiavel en scheppen we vervolgens ook een lepeltje vulling op de onderzijde van het vel. Nu vouwen we de onderrand over de vulling en vrouwen we de zijkanten naar binnen, waarna we het vel voorzichtig oprollen. Uw gerecht is nu volledig afgewerkt. Smakelijk!