Tournedos met choronsaus

Tournedos met choronsaus Ben je op zoek naar een passend, lekker en niet te moeilijk te maken gerecht voor het Paasfeest? Dan is dit recept met als doel het bereiden van een tournedos met choronsaus zeker en vast jou ding! Het recept voorziet een gerecht voor 4 personen. Er is een dik kwartier tijd nodig om dit gerecht klaar te maken.


Benodigdheden:  

 

- 4 tournedos van ongeveer 150 gram per stuk 

- 125 gram gesmolten boter 

- 0,5 liter droge witte wijn 

- 50 mililiter dragonazijn 

- 8 peperbolletjes 

- 2 eierdooiers 

- 1 blaadje laurier 

- 1 eetlepel kervelblaadjes 

- 1 eetlepel gehakte verse dragon 

- 1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree 

- peper en zout 

- boter om te braden 

 

Bereiding: 

 

We beginnen dit recept met de bereiding van de saus. Pel en snipper als eerste de sjalot fijn. Laat de sjalotsnippers met de wijn, de dragonazijn, de laurier en de geplette peperbolletjes inkoken tot er nog één derde van de vloeistof overblijft. Laat het mengsel een beetje afkoelen.  

 

Roer nu de eierdooier los in een kom. Schenk vervolgens met behulp van een fijne zeef de wijnsaus erbij. Zorg er voor dat de sjalotsnippers goed uitgedrukt worden.  

 

Zet de kom nu in een warmwaterbad tegen de kook aan op het vuur. Klop stevig op en blijf kloppen tot op het ogenblik dat de saus van de klopper afloopt. Schenk er nu in een straaltje de gesmolten boter bij. Klop het geheel tot een gladde saus.  

 

Ondertussen is het tijd geworden om er de tomatenpuree, de dragon en de kervel aan toe te voegen. Roer het glad en breng het gerecht verder op smaak door middel van peper en zout. Bak de tournedos in de boter en serveer het gerecht met de saus. Smakelijk!