Tomatenbouillon met engelenhaar

Tomatenbouillon met engelenhaar Halloween is natuurlijk een feest van duivels en monsters, maar daar tegenover staat natuurlijk ook de goede kant. In dit gerecht vertegenwoordigd het engelenhaar die goede kant en daarmee vormt dit gerecht een belangrijke en eigenlijk onmisbare factor tijdens het eten op Halloween. Kijk ook zeker verder op feestrecepten.com voor nog meer halloweenrecepten!


Benodigdheden:
 

- 500 gram rijpe tomaten (vel verwijderd en gehalveerd)
 

- 275 gram gedroogd engelenhaar
 

- 8 tenen knoflook (gepeld)
 

- 1 Spaanse ui (fijngesneden)
 

- een halve theelepel saffraandraadjes (licht gekneusd)
 

- 1 theelepel suiker
 

- 1 bouquet garni
 

- een reepje citroenschil van 5 centimeter
 

- 600 ml groente- of kippenbouillon
 

- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
 

- peper en zout
 


 

Bereiding:
 

Neem een grote pan met dikke bodem en doe er de tomaten, knoflook, ui, saffraan, suiker, het bouquet garni en de citroenschil in. Voeg vervolgens de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Temper dan het vuur, dek de pan af en laat de soep gedurende 25 a 30 minuten sudderen onder af en toe roeren, tot op het ogenblik dat de tomaten uit elkaar vallen.
 


 

Haal vervolgens de pan van het vuur en laat de soep iets afkoelen. Verwijder dan de knoflook, het bouquet garni en de citroenschil. Schep nu de rest van de soep in een keukenmachine of blender en mix tot een gladde puree.
 


 

Doe vervolgens de gepureerde soep in de omgespoelde pan en breng hem op smaak met behulp van zout en peper. Voeg daarna de olijfolie toe en breng de soep aan de kook. Voeg de pasta toe, breng het geheel opnieuw aan de kook en laat de soep gedurende 2 a 4 minuten koken, tot de pasta beetgaar is.
 


 

Voeg naar smaak en indien nodig zout en peper toe. Schep de soep en de pasta vervolgens in voorverwarmde soepkommen en serveer het zo snel mogelijk.