Suikerbeestjes

Suikerbeestjes Suikerbeestjes kunt u tijdens de Sinterklaasperiode in allerlei kleuren en figuurtjes krijgen, maar wat is er nu leuker dan met de hele familie uw eigen suikerbeestjes te maken? Dit recept zal u daar bij helpen! 

Op feestrecepten .com vindt u voor ieder feest een geschikt en populair recept!Benodigdheden: 

 

- 75 gram poedersuiker 

- 150 gram suiker 

- 5 lepels melk/water 

- 6 druppels essence 

- Figuurtjes voor de suikerbeestjes 

- Evt. een citroen, sinaasappel of cacao 

- Evt. bakkleurstof 

 

 

Bereiding: 

 

Wanneer je graag suikerbeestjes met een citroen- of sinaasappelsmaak wilt moet je met suikerklontjes over de schil van de citroen of sinaasappel wrijven. Was de citroen of sinaasappel wel eerst goed. De suikerklontjes nemen dan de smaak van de schil over. Uiteraard moet je dan dadelijk minder losse suiker gebruiken. Eén suikerklontje is ongeveer gelijk aan 5 gram suiker. Haal dit dan ook van de 150 gram losse suiker af. 

 

Neem een steelpannetje en doe daar de losse suiker, eventueel de suikerklontjes en de melk of het water in. Breng dit langzaam aan de kook. Blijf ondertussen steeds roeren. Laat het even doorkoken. Haal vervolgens het steelpannetje van het vuur.  

 

Zeef dan de poedersuiker en voeg dit samen met de essence aan het bovenstaande mengsel toe. Wanneer je suikerbeestjes met een chocoladesmaak wilt moet je aan dit mengsel ook 3 theelepels cacao toevoegen. Roer dit geheel gelijk goed door elkaar.  

 

Wanneer je de suikerbeestjes ook een leuk kleurtje wilt geven moet je er een heel klein beetje bakkleurstof bij doen. Dit hoeft echter niet. 

 

Maak vervolgens de vormpjes nat en giet er het mengsel in. Haal de suikerbeestjes pas uit de vormpjes als je zeker weet dat ze goed hard zijn.