Sint jakobsvruchten met saffraan

Sint jakobsvruchten met saffraan Ben je van plan om dit jaar iets stijlvols te maken van het Paasfeest? Dan mag dit gerechtje zeker niet ontbreken op tafel! Sint-jakobsschelpen worden met recht en rede een ware delicatesse genoemd. Bij feestrecepten.com hebben we er daarom voor gekozen om dit gerecht op basis van sint-jakobsvruchten met saffraan aan te bieden. In dit recept wordt het bereiden van deze parel op een eenvoudige en duidelijke manier weergegeven.


Benodigdheden:  

 

- 8 sint-jakobsvruchten (panklaar) 

- 1 deciliter room 

- 1 deciliter droge witte wijn 

- 1 dopje saffraandraadjes 

- 1 stengel groene selderie 

- 1 prei  

- 4 worteltjes 

- 4 deciliter visfumet 

- peper en zout 

 

Bereiding: 

 

Als eerste brengen we de visfumet samen met de witte wijn en de saffraandraadjes aan de kook. Laat het geheel 5 minuten trekken terwijl je de worteltjes, de prei en de selderie in fijne julienne gaat snijden. Blancheer vervolgens de groentejulienne gedurende 3 minuten in de saffraanbouillon.  

 

Doe er daarna de sint-jakobsvruchten bij en laat ze nog 2 minuten sudderen tegen de kook aan. Schep de sint-jakobsvruchten samen met de groenten uit de pan in de voorverwarmde, diepe borden. Laat het pocheervocht nu tot ongeveer de helft inkoken.  

 

Doe er daarna de room bij en laat het gedurende 2 minuten stevig doorkoken. Kruid het gerecht verder af naar eigen smaak met behulp van peper en zout. Lepel de hete saus over de borden en klaar is dit prachtige gerecht! We raden je aan om bij het serveren van dit gerecht eveneens broodjes te voorzien.