Saltimbocca

Saltimbocca Dit gerecht is met recht en rede een echte Italiaanse klassieker. Niet alleen kost het je nauwelijks 20 minuten om dit gerecht te bereiden, het is nog eens bijzonder lekker voor jong en oud. In dit recept leren we je stap voor stap deze klassieker te maken en dat ook nog eens op een eenvoudige manier!


Benodigdheden: 

 

- 8 dunne kalfslapjes 

- 8 blaadjes verse salie 

- 8 plakjes prosciutto crudo 

- 1 eetlepel bloem 

- 1 deciliter droge witte wijn 

- 1 deciliter kalfsfond 

- 100 gram ijskoude boter 

- peper en zout 

 

Bereiding: 

 

Om te beginnen leggen we de kalfslapjes tussen twee vellen plasticfolie en slaan we ze plat met een vleeshamertje of een houten plankje. Vermeng nu de bloem met een snuifje peper en zout. Haal er de vleeslapjes door. Leg vervolgens op elk stukje vlees een blaadje salie met daarop een plakje ham (de prosciutto crudo). Verhit nu 25 gram boter in een grote koekenpan tot het schuim wegtrekt. Leg er daarna de saltimbocca in, met de hamkant naar beneden. Laat het gedurende 1 minuut bakken. Keer ze voorzichtig om en laat ze gedurende 2 of 3 extra minuten bakken.  

 

Hou de saltimbocca warm met behulp van aluminiumfolie. Blus de pan vervolgens met de wijn en de kalfsfond. Laat ze nu tot de helft inkoken. Ondertussen werken we (van het vuur af) verder aan de saus met behulp van vlokjes ijskoude boter. Naar eigen smaak kan ze eventueel bijgekruid worden met behulp van peper en zout. Lepel nu de saus bij het vlees.  

 

Het gerecht kan opgediend worden met rijst of pasta en in combinatie met groenten zoals een gemengde groene salada.