Rog met kappertjesboter

Rog met kappertjesboter Voor wie graag een visgerecht ziet verschijnen op de kersttafel en er niet zit op te wachten om lange tijd bezig te zijn met het ontgraten van de vis is de Rog een prachtig stukje eten. In dit gerecht bereiden we de Rog met kappertjesboter, een internationale klassieker die zeker een verrassing zal zijn voor je bezoekers. Het gerechtje is relatief eenvoudig klaar te maken en kost je nauwelijks 35 minuten tijd.


Benodigdheden: 

 

- 4 roggenvleugels 

- 4 koffielepels kappertjes 

- 4 deciliter visfumet 

- 1 glas droge witte wijn  

- 2 eetlepels gehakte peterselie 

- 200 gram boter 

- peper en zout 

 

Bereiding: 

 

We beginnen het bereiden van dit gerecht door de visfumet met de wijn aan de kook te brengen. Schenk de vloeistof vervolgens in een grote en ondiepe ovenschaal en leg er de roggenvleugels bij. We plaatsen het geheel zo'n 10 a 15 minuten in de oven op 175 graden. Laat nu de boter smelten in een steelpannetje en voeg er de uitgelekte kappertjes aan toe.  

 

Schep nu met een schuimspaan de roggenvleugels uit de ovenschaal en plaats ze meteen op de voorverwarmde borden. Kruid het geheel door middel van peper en zout. Lepel er nu nog de kappertjesboter over en werk af met wat peterselie. We raden je aan het gerechtje niet lang te laten staan en dus zo snel (en warm) mogelijk op te dienen.