Pompoensalade met geroosterd varkensvlees

Pompoensalade met geroosterd varkensvlees Geen Halloween zonder pompoenen en wat is er beter dan ook iets creatiefs te doen met die pompoenen? Een pompoensalade met geroosterd varkensvlees is een eenvoudig te bereiden gerechtje welke ook niet al teveel tijd kost. Kijk ook zeker verder op feestrecepten.com voor nog meer Halloween- en andere feestrecepten!


Benodigdheden:
 

- 1 kleine pompoen van ongeveer 1,6 kg
 

- 2 rode uien (in partjes gesneden)
 

- olijfolie
 

- 100 gram sperziebonen (afgehaald en gehalveerd)
 

- 600 gram varkensvlees (vel en vetrandjes verwijderd en in stukjes gesneden)
 

- 100 gram feta (uitgelekt en verkruimeld)
 

- 1 eetlepel boter
 

- 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
 

- 2 eetlepels gehakte verse peterselie
 

- 6 eetlepels extra vergine olijfolie
 

- 3 eetlepels balsamicoazijn
 

- een halve theelepel suiker
 

- een halve theelepel dijonmosterd of grove mosterd
 

- handvol rucola
 

- peper en zout
 


 

Bereiding:
 

Als eerste verwarmen we de oven voor op 200 ┬░C. Snijd daarna de pompoen doormidden en schep de pitten en vezelige draden eruit. Snijd vervolgens het vruchtvlees met schil in partjes van 4 centimeter breed. Wrijf daarna de pompoen- en uipartjes licht in met olijfolie en doe ze in een braadslee. Bak ze gedurende 25 a 30 minuten in de oven, tot ze gaar zijn maar hun vorm wel nog hebben behouden.
 


 

Ondertussen brengen we in een kleine pan gezouten water aan de kook. Blancheer vervolgens de sperziebonen daarin in ongeveer 5 minuten beetgaar. Giet de bonen af en houd ze onder koud stromend water om het kookproces te stoppen. Laat ze daarna uitlekken en dep ze droog. Braad of bak het vlees in de boter rondom goudbruin en gaar.
 


 

Haal nu de pompoen en rode ui uit de oven en laat ze helemaal afkoelen. Schil daarna de afgekoelde pompoenparten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe vervolgens de ingredi├źnten voor de dressing in een potje met schroefdeksel en meng ze al schuddend. Het betreft de 6 eetlepels extra vergine olijfolie, 3 eetlepels balsamicoazijn, een halve theelepel suiker en een halve theelepel dijonmosterd of grove mosterd. Kruid de dressing met behulp van peper en zout.
 


 

Neem nu een grote kom en doe er de pompoen, uien, sperziebonen, het varkensvlees, de rucola, feta, pijnboompitten en peterselie in. Schep ze allemaal door elkaar, maar let er voor op dat de pompoen niet te veel breekt. Schud vervolgens de dressing nogmaals, schenk hem over de salade en schep die daarna voorzichtig om. Verdeel de salade tenslotte over 4 a 6 kommen.