Pepernoten

Pepernoten Met Sinterklaas kunnen pepernoten natuurlijk niet ontbreken. 

Met behulp van dit recept kunt u gezellig met de hele familie lekkere pepernoten maken!!! 

Op feestrecepten .com vindt u voor ieder feest een geschikt en populair recept!Benodigdheden: 

 

- 300 gram bloem 

- 2,5 gram zout 

- 6 gram kaneel 

- 3,5 gram zelfrijzend bakmeel 

- 150 gram bruine basterdsuiker 

- 150 gram boter 

- 1 theelepel speculaaskruiden 

- 3 theelepels stroop 

 

 

Bereiding: 

 

Neem een pannetje en gooi hier de basterdsuiker, zout, boter en stroop in. Verwarm dit totdat alles is gesmolten. Gooi ondertussen de bloem, het zelfrijzend bakmeel, kaneel en de speculaaskruiden in een kom. Wanneer het mengsel van basterdsuiker, stroop, zout en boter gesmolten is kunt u dit in de kom met bloem gooien. Meng dit goed. Doe dit net zo lang totdat er een glad egaal mengsel ontstaat. Maak van het deeg een bal en laat deze ongeveer 60 minuten in de koelkast staan.  

 

Na 60 minuten kunt u het deeg uit de koelkast halen. Gooi wat bloem op uw aanrecht en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 0,5 cm dik. Zoek een voorwerp waarmee u rondjes kunt maken (meestal wordt hier een appelboor voor gebruikt). Druk hiermee rondjes uit het deeg.  

 

Smeer de bakplaat vervolgens goed in met boter en plaats de rondjes op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en laat de pepernoten in ongeveer 15 - 20 minuten mooi bruin worden. Haal de bakplaat uit de oven en laat de pepernoten afkoelen.