Omeletrolletjes

Omeletrolletjes Heeft u enkele vegetariers te gast op uw oud en nieuw feest en wenst u deze eens extra goed te verwennen met een culinaire lekkernij? Dan zijn deze omeletrolletjes een perfecte keuze! Ze zijn makkelijk te bereiden en zullen ieders hart weten te bekoren. Kijk ook verder op feestrecepten.com voor nog meer oud en nieuw recepten!


Benodigdheden: 

 

- 4 grote eieren 

- 6 lente-uitjes (fijngesneden) 

- 1 bosje koriander (fijngehakt + enkele blaadjes voor de garnering)  

- 1 rood pepertje (fijngehakt en waarvan het zaad verwijderd is)  

- 2 eetlepels water 

- 1 eetlepel Thaise sojasaus 

- 1 eetlepel Thaise groene currypasta 

- 1 eetlepel plantaardige olie  

 

 

Bereiding: 

 

Als eerste kloppen we de eieren los in een kom met het water en de Thaise sojasaus. Hou dit mengsel voorlopig even apart en meng de lente-uitjes met het pepertje. Verhit nu de helft van de olie in een koekenpan met een doorsnede van ongeveer 20 centimeter en schep er de helft van het eimengsel in.  

 

Bak de omelet gaar en leg hem op een bord. Verhit de rest van de olie en bak een tweede omelet. Verdeel het uit-pepermengsel alsook de currypasta over de twee omeletten en strooi er de helft van de koriander over. Rol de omeletten stevig op en snijd ze middendoor. Snijd elke helft daarna nogmaals diagonaal middendoor. Dien de rolletjes direct na bereiding op of laat ze wat afkoelen om daarna op te dienen op kamertemperatuur. Garneer ze met de verse blaadjes koriander.