Oesters in champagnesaus

Oesters in champagnesaus We kunnen de oester met recht en rede een afrodisiacum noemen. In dit recept leren we je hoe deze unieke zeeschat te verwerken in een recept waar uw geliefde helemaal weg van zal zijn. Drie van de meest verfijnde en lekkerste ingrediƫnten staan in dit gerecht centraal, namelijk oesters, champagne en de liefde!


Benodigdheden: 

 

- 24 oesters (creuses)  

- 3 deciliter champagne (brut) 

- spinazieblaadjes (ongeveer een handvol) 

- 50 gram ijskoude boter 

- 2 eetlepels room 

- 1 bokaaltje viseitjes 

- nootmuskaat 

- peper en zout 

 

Bereiding: 

 

Als eerste spoelen we de spinazieblaadjes en laten we ze slinken in het aanhangende water. Kruid ze door middel van nootmuskaat, peper en zout. Maak nu de oesters open en wees er zeker van dat je het vocht opvangt. Zeef het en breng het vervolgens aan de kook samen met de champagne. Pocheer daarin de oesters. Wees er zeker van dat je de oesters niet langer dan twee seconden in de tegen de kook aan gemaakte vloeistof legt!  

 

Spoel de schelpen af en voorzie ze van een bedje van spinazie waarna je de oesters er op legt. Laat het pocheervocht verder met de room inkoken tot sausdikte. Voeg wat peper toe en werk verder op het vuur af door middel van vlokjes ijskoude boter. Lepel vervolgens wat hete saus bij iedere oester en als kers op de taart voorzie je nog een toefje viseitjes. Laat het gerechtje niet staan en dien het meteen na het klaarmaken op.