Lamsfilet in een deegjasje

Lamsfilet in een deegjasje Er is geen beter gerecht om het nieuwe jaar mee in te zetten dan deze lamsfilet in een deegjasje. Het maken van het gerechtje kost je ongeveer 50 minuten tijd en wordt in dit recept op een eenvoudige en duidelijke manier uitgelegd. Dit gerecht wordt niet voor niets een een pronkstuk voor een feestelijk etentje genoemd!


Benodigdheden: 

 

- 1 lamsfilet  

- geklaarde boter of olijfolie (naar keuze) 

- 1 plak bakklaar bladerdeeg 

- 1 eierdooier om te doneren 

- peper en zout 

 

Bereiding: 

 

Zet een pan op het vuur met boter of olie en laat het goed heet worden. Braad vervolgens de lamsfilet in de ban en kruid lichtjes met peper en zout. Verpak vervolgens de filet in het bladerdeeg en las de randen met water waarna je de bovenkant bestrijkt met de losgeroerde eierdooier. Plaats het geheel vervolgens gedurende 25 a 30 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin kleurt.  

 

Laat het nu even rusten, maar maak hierbij geen gebruik van aluminiumfolie. Die zorgt er immers voor dat het deeg niet knapperig blijft. Snij nu mooie gelijke plakjes met een scherp mes en dien het gerecht op voorzien van bijvoorbeeld geblancheerde lentegroenten of gebakken champignons!