Kwartels met citroen en kruiden

Kwartels met citroen en kruiden De kwartel is een heerlijk stukje vlees waar je vele gerechten mee kan maken. Deze kwartels met citroen en kruiden is een eenvoudig gerecht dat zeker in de herfst gesmaakt wordt. Het is verder een uitstekend gerechtje voor kinderen en we hebben uit goede bron vernomen dat ook Sinterklaas en Zwarte Piet dit het neusje van de zalm vinden!


Benodigdheden: 

 

- 8 kwartels  

- 1 teentje knoflook 

- 2 tomaten 

- verse salie, rozemarijn en basilicum 

- 1 onbehandelde citroen  

- peper en zout  

- boter (of olijfolie) 

- 5 centiliter droge witte wijn 

- 5 centiliter cognac 

 

Bereiding: 

 

Als eerste gaan we de knoflook pellen en hakken. Spel nu de tomaten en snij ze in blokjes. Spoel vervolgens de kruiden en dep ze goed droog. Maak de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Snij de kwartels nu in twee en verwijderd het rugbeen. Kruid ze met peper en zout en bak ze in boter of olijfolie kort rondom aan.  

 

Leg de kwartels nu in een grote en ondiepe ovenschaal en bedek ze met een aanzienlijke portie salie en rozemarijn. Voeg nu de knoflook, citroenrasp en blokjes tomaat toe en besprenkel het geheel met citroensap, de witte wijn en de cognac.  

 

Zet de schaal vervolgens gedurende 20 minuten in een op 225 graden voorverwarmde oven en werk het gerecht af met basilicum. Dien het gerechtje bij voorkeur op met gebakken aardappeltjes of eventueel bruin brood.