Konijnenbouten met dragonroom

Konijnenbouten met dragonroom Konijnenbouten met dragonroom is een heerlijk en licht gerechtje dat makkelijk en snel te bereiden is. De kleuren van het gerecht passen daarnaast eveneens perfect in de Paassfeer. Hoewel het gerecht eenvoudig te bereiden is zal het zonder enige twijfel iedere liefhebber weten te bekoren.


Benodigdheden: 

 

- 4 konijnenbouten 

- 1 kleine courgette in kleine blokjes 

- 2 fijn gesnipperde sjalotjes 

- 1 deciliter witte vermout 

- 2 deciliter koppenbouillon 

- 1,5 deciliter room 

- 1 eetlepel zachte mosterd 

- 25 gram gemalen kaas  

- 2 takjes verse dragon 

- peper en zout 

- Olijfolie  

 

Bereiding: 

 

Als eerste gaan we de bouten kort aan alle kanten in olijfolie braden. Kruid ze nu met peper en zout en laat ze gaar worden gedurende zo'n 20 a 25 minuten. Stoof vervolgens de courgetteblokjes beetgaar in de olijfolie.  

 

Doe nu de vermout en sjalotjes in een pannetje en zet deze op een zacht vuur tot de vloeistof is verdampt en de sjalotjes lichtjes gekarameliseerd zijn. Doe er vervolgens de kippenbouillon bij en laat tot de helft inkoken. Voeg er nu de room aan toe en laat het geheel kort opkoken.  

 

Mix en zeef nu de saus en roer er mosterd door, net als een eetlepel gehakte dragonblaadjes. Voeg er nu de courgetteblokjes aan toe en kruid met peper en zout. Voeg de hete saus nu toe aan de bouten en werk het gerecht af met gemalen kaas en eventueel een beetje dragon. Smakelijk!