Kleine chocoladecakejes

Kleine chocoladecakejes Sinterklaas blijft natuurlijk ook een kinderfeest en wat is er beter om een etentje af te sluiten dan deze chocoladecakjes? Of misschien wil je ze wel gewoon als tussendoortje geven, want ook dit kan nantuurlijk. In dit recept leggen we je op een eenvoudige manier uit hoe dit gerechtje te bereiden en vervolgens uw kinderen hun hart (en buikje) helemaal te veroveren!


Benodigdheden: 

 

- 1 ei (losgeklopt) 

- 20 koffieboontjes (omhuld met chocolade voor de garnering) 

- 50 gram fijne suiker 

- 50 gram zelfrijzend bakmeel 

- 100 gram melkchocolade 

- 75 mililiter slagroom 

- 4 eetlepels boter 

- 2 eetlepels cacao 

- 1 eetlepel melk 

 

Bereiding: 

 

Verwarm de oven voor op 190 graden en plaats 20 dubbele papieren minicakevormpjes op twee bakplaten. Klop daarna de boter en de suiker in een kom licht en schuimig. Klop er vervolgens beetje bij beetje het ei door. Zeef vervolgens het zelfrijzend bakmeel en de cacao en schep dit mengsel met een metalen lepel door het boter-eimengsel. Klop de melk door het beslag.  

 

Doe het beslag over in een spuitzak met een glad wijd spuitmondje en spijt de papieren vormpjes ongeveer halfvol. Bak daarna de cakejes gedurende 10 a 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze zijn gerezen en stevig aanvoelen. Laat ze afkoelen op een rooster.  

 

Breek de chocolade voor de creme in een pan en voeg de room toe. Smelt de chocolade al roerend voorzichtig op een laag vuur. Doe het mengsel in een wijde, hittebestendige kom en klop het gedurende 10 minuten met een elektrische mixer op tot de creme afgekoeld is. De creme moet daarnaast ook glanzend ogen en dik zijn.  

 

Doe nu de chocolade in een spuitzak met een wijd, stervormig spuitmondje en spuit een rozet op elk cakeje. Ja kan er ook voor kiezen om de chocoladecreme met een lepeltje op de cakejes te scheppen natuurlijk. Laat de cakejes gedurende 1 uur voor het opdienen in de koelkast staan. Je kan ze eventueel ook nog garneren met de koffieboontjes.