Kalfsrollade met kervel

Kalfsrollade met kervel Heeft u dit jaar geen zin in een typisch kerstgerechtje, maar wil je eens iets helemaal anders proberen? Geef dan zeker de kalfsrollade met kervel een kans! Het gerechtje ziet er feestelijk uit en maakt gebruik van kleuren die perfecte tot hun recht komen in de kerstsfeer. Met dit recept kan je dit gerecht op een eenvoudige en snelle manier klaarmaken.


Benodigdheden: 

 

- 1 kalfsgebraad van ongeveer 1 kilogram (ribstuk zonder been) 

- 1 sjalot 

- 50 gram kervel 

- 2 eetlepels room 

- peper en zout  

- 200 gram snijbonen 

- 1 bundeltje jonge wortelen 

- geklaarde boter of olie 

- 4 deciliter kalfsfond  

- 1 koffielepel ijskoude boter 

 

Bereiding: 

 

Als eerste gaan we het gebraad met een scherp mis in de lengte snijden. Zorg er voor dat het niet helemaal door midden wordt gesneden. Klap het daarna open op het werkvlak waarna je het goed plat duwt. Snij het vervolgens aan beide kanten bij zodat je een mooie rechthoek als resultaat hebt. Pel en snipper daarna de sjalot fijn en spoel de kervel waarna je deze laat drogen.  

 

Nu is het tijd geworden om de vleesrestjes te pureren met de room. Vermeng deze met de sjalotsnippers en de kervel. Breng daarna de farce op smaak met behulp van peper en zout. Streek ze uit over het vlees.  

 

Reinig de snijbonen en de wortelen, maar laat ze heel. Leg daarna de groenten op de farce. Rol vervolgens het vlees stevig op en bind het samen met een keukentouw. Braad daarna de rollade rondom aan in geklaarde boter of olie waarna je ze nog dient te kruiden met peper en zout.  

 

Dek het geheel af en laat het ongeveer 30 a 40 minuten verder garen op een zacht vuurtje. Zorg er voor dat het vlees warm blijft. Je kan dit doen door middel van aluminiumfolie.  

 

Deglaceer nu de braadpan met de kalfsfond waarna je deze op een hoog vuur voor de helft laat inkoken. Werk nu, weg van het vuur, de saus af met de ijskoude boter. Kruid ze vervolgens naar smaak bij met wat peper en zout en je gerecht is helemaal klaar!