Hersensoep

Hersensoep Wat is er beter om in die echte Halloween stemming te komen dan een lekker hersensoepje?! In dit recept leggen we onze bezoekers stap voor stap uit hoe dit gerecht te bereiden. Dit recept houdt rekening met een gerecht voor 4 personen. Kijk ook zeker verder op feestrecepten.com voor nog meer unieke en lekkere Halloweenrecepten!


Benodigdheden:
 

- 4 plakjes doorregen spek (in dobbelsteentjes)
 

- 1 ui (fijngesneden)
 

- 2 tenen knoflook (geperst)
 

- 2 stengels bleekselderij (fijngesneden)
 

- 400 gram bruine linzen uit blik (uitgelekt)
 

- 50 gram gedroogde farfalinne
 

- 1,2 liter groentebouillon
 

- 2 eetlepels fijngesneden verse munt
 

- verse takjes munt (voor de garnering)
 


 

Bereiding:
 

Neem een grote braadpan en bak er het spek, de ui, de knoflook en de bleekselderij in gedurende 4 a 5 minuten. Roer voortdurend tot de ui zacht is en het spek net bruin begint te worden. Voeg daarna de pasta toe en bak die gedurende 1 minuut onder voortdurend roeren, tot de pasta is bedekt met het vrijgekomen vet.
 


 

Voeg de linzen en de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Temper het vuur en laat de soep gedurende 12 a 15 minuten sudderen, of tot de pasta beetgaar is. Haal de pan daarna van het vuur en voeg de fijngesneden munt aan de soep toe. Schep de soep in voorverwarmde soepkommen en garneer hem met de verse takjes munt. Dien het gerecht meteen op.