Geroosterde tonijn met chilisalsa

Geroosterde tonijn met chilisalsa Tonijnsteaks vormen een smakelijk en eenvoudig op de barbecue te bereiden vis. Ze zijn stevig en aldus makkelijk om te draaien. In dit recept leggen we op een eenvoudige manier uit hoe dit gerecht tot stand te brengen. We maken hierbij gebruik van chilisalsa om het geheel wat kleurrijker en opzwepender te maken.


Benodigdheden:  

 

- 4 tonijnsteaks (van ongeveer 175 gram per stuk) 

- 2 oranje paprika's 

- geraspte schil van 1 limoen 

- sap van 2 limoenen 

- sap van 1 sinaasappel 

- 3 eetlepels olijfolie 

- 2 of 3 verse rode Spaanse pepertjes 

- peper en zout 

- takjes koriander (voor de garnering)  

- snufje cayennepeper 

 

Bereiding: 

 

Als eerste gaan we de tonijnsteaks goed afspoelen onder koud stromend water. Dep ze daarna droog met keukenpapier en leg ze in een grote, lage (maar niet metalen) schaal. Strooi vervolgens de limoenrasp en giet het limoensap en de olijfolie erover. Kruid de tonijnsteaks naar smaak met peper en zout en laat ze afgedekt met huishoudfolie gedurende 1 uur marineren in de koelkast.  

 

Verwarm nu de barbecue voor en wrijf voor de saus de paprika's in met olie en rooster ze gedurende 10 minuten boven de gloeiende houtskool. Keer ze regelmatig om tot het vel rondom zwartgeblakkerd is. Neem ze van de barbecue af en laat ze wat afkoelen. Trek het vel eraf.  

 

Verwijder nu de steelaanzet, de zaadlijsten en de zaadjes. Doe de paprika's met de overige salsa-ingrediĆ«nten in de keukenmachine en mix er een glad mengsel van. Schep het daarna in een kom en breng het verder naar eigen wens op smaak met peper en zout.  

 

Rooster de tonijnsteaks nog gedurende 4 a 5 minuten aan elke kant boven de gloeiende houtskool. Leg ze op borden en garneer ze met takjes koriander. Serveer ze vervolgens met de chilisalsa.