Gehaktbroodje met paprika

Gehaktbroodje met paprika Heb je deze kerst zin om iets eenvoudigs, maar toch lekker, niet te duur en eenvoudig te bereiden? Wat dan bijvoorbeeld te denken van een gehaktbroodje met paprika's? Het kost je verder nog geen 50 minuten om te bereiden zodat je niet de volledige kerst in je keuken dient door te brengen!


Benodigdheden: 

 

- 2 paprika's 

- 2 teentjes knoflook 

- 2 sneetjes oudbakken brood  

- 1 takje rozemarijn 

- 1 kilogram lamsgehakt 

- 2 eierdooiers  

- peper en zout 

- olijfolie 

 

Bereiding: 

 

Als eerste nemen we de paprika's onder handen. Spoel de paprika's en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snij de paprika's vervolgens in kleine blokjes. Vervolgens pellen we de knoflook en snipperen we ze fijn. Snij daarna de korst van het brood en verkruimel het kruim. Hak nu de rozemarijnblaadjes.  

 

Nu gaan we het gehakte met het broodkruim, de eierdooiers, de paprika's, de knoflook en de rozemarijn vermengen. Wanneer nodig kan je het geheel wat bijkruiden door middel van peper en zout.  

 

Maak nu een broodje van het gehaktmengsel en leg het in een lichtjes ingeoliede ovenschaal. Bestrijk het broodje met een theelepel olijfolie en bak het daarna gedurende 30 tot 40 minuten in de oven op zo'n 175 graden.