Gebakken kabeljauw met venkel

Gebakken kabeljauw met venkel Een bijzonder passend gerechtje voor Pasen is de kabeljauw met venkel. Het gerecht laat je het Paasfeest echt beleven terwijl je door de kleuren reeds vol verlangen uitkijkt naar de zomer! De gebakken kabeljauw met venkel is een relatief eenvoudig gerechtje waar je zo'n 35 minuutjes mee bezig bent.


Benodigdheden: 

 

- 4 kabeljauwfilets  

- 40 gram boter 

- 1 venkel  

- 1 takje verse tijm 

- 1 blaadje laurier 

- 1 takje groene selderie 

- 2 teentjes knoflook 

- 2 uien 

- peper en zout  

 

Bereiding: 

 

We beginnen met het schoonmaken van de venkel. Verwijder de harde buitenste bladeren en haal het groen er af. Dat groen kan je later nog gebruiken om het gerecht een beetje mee te versieren. Nu snijden we de knol in zo fijn mogelijke plakjes en blancheren we ze beetgaar in gezouten water. Dit zou zo'n 3 tot 4 minuten tijd in beslag moeten noemen. Stop ze vervolgens snel onder de koudwaterkraan en laat ze goed uitlekken.  

 

Ondertussen pellen we de uien en snijden we ze in fijne ringen. We pellen verder ook de knoflook en hakken ze fijn, net als de selderieblaadjes (enkel snipperen). Vervolgens leggen we de kabeljouwfilets zo'n 6 minuten (3 minuten aan elke kant) in een pan met hete boter, voorzien van wat peper en zout.  

 

Doe er nu de knoflook, uien, venkel, tijm en laurier bij en dek het geheel af. Laat het vervolgens nog zo'n 5 minuten op een zacht vuurtje verder garen. Verwijder de laurier en werk het gerecht af met een plukje venkelgroen. Het wordt aangeraden het gerecht goed warm op te dienen.