Garnalencocktail

Garnalencocktail Zo eenvoudig en toch zo lekker. Een garnalencocktail is niet meer weg te denken van de menukaarten op een restaurant, maar hoe maak je het nu zelf? Een garnalencocktail is een perfect voorgerecht om te serveren op lente en zomerdagen. Het is fris, ziet er zomers uit en is makkelijk en snel te bereiden. In dit recept leggen we u stap voor stap uit hoe dit heerlijke gerechtje te maken.


Benodigdheden: 

 

- 200 gram gepelde garnalen 

- 2 hardgekookte eieren 

- 1 citroen 

- 4 eetlepels mayonaise  

- 1 eetlepel room 

- 1 eetlepel ketchup  

- 1 koffielepel whisky 

- 1 kleine icebergsla 

- 2 kleine trostomaten 

- Tabasco 

 

Bereiding: 

 

Bij deze bereiding gaan we een garnaalcocktail maken door in eerste instantie de mayonaise op te kloppen samen met de ketchup. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om dit niet te doen en enkel gebruik te maken van mayonaise, maar dat is geheel afhankelijk van uw persoonlijke smaak. Verder voegen we de koffielepel whisky toe en brengen we het geheel nog wat verder op smaak met een paar druppels tabasco.  

 

Scheur vervolgens de sla in fijne reepjes, waarna de tomaten gepeld en in kleine blokjes gesneden worden. Plet nu de eieren met een vork. Verdeel de sla, garnalen en tomaatblokjes over een hoog glas of een glazen kommetje. Voeg een beetje van de cocktailsaus toe en werk het af met een geplet ei en een plakje citroen en het gerechtje is klaar.