Eetbare kerstversiering

Eetbare kerstversiering Kerstversiering kan je nu niet alleen meer in de kerstboom hangen of gebruiken om je huis mee te versieren, maar ook opeten. Op deze pagina hebben we voor u een duidelijk recept gemaakt om nu ook kerstversiering op tafel te brengen, en niet om deze te versieren, maar wel om je buik mee rond te eten.


Benodigdheden: 

 

- 2 x 300 gram bloem 

- snuifje zout 

- 1 theelepel peper 

- 1 theelepel speculaaskruiden 

- 1 theelepel bakpoeder 

- 100 gram boter 

- 100 gram donkerbruine suiker 

- 2 grote eieren 

- 4 eetlepels vloeibare honing 

- 3 eetlepels kokend water 

- zilverkleurige (nep)parels 

 

Bereiding: 

 

Als eerste dien je het bloem, het bakpoeder en de kruiden te mengen in de keukenrobot. Voeg daarna suiker, boter, eieren en honing toe en vermeng het geheel tot een homogene massa. Daarna bestuif je het mengsel, je werkvlak en de deegrol met bloem. Rol vervolgens het mengsel tot een lap. De lap dient een dikte te hebben van ongeveer 0,5 centimeter waarna je de figuren eruit kan snijden. Zorg er hierbij voor dat je een gaatje voorziet om later het lint door te steken. Het overgebleven deeg rol je tot een bol tot op het ogenblik dat er geen deeg meer over is.  

 

Plaats het geheel zo'n 20 minuten in een op 170 graden voorverwarmde oven. Na 20 minuten haal je het uit de oven en laat je het rustig afkoelen.  

 

Terwijl het geheel afkoelt kan je alvast het glazuur maken. Dit maak je door de 3 eetlepels kokend water toe te voegen aan de 300 gram bloemsuiker. Meng het geheel en besmeer de cake. Vergeet op het einde ook niet de parels in het glazuur te stoppen en aanschouw de lekkerste kerstversiering ooit!