Cocotte met parelhoen en paddenstoelen

Cocotte met parelhoen en paddenstoelen Had u Pasen dit jaar graag in stijl gevierd? Met de cocotte met parelhoen en paddenstoelen maakt u een gerecht klaar dat niet alleen eenvoudig en snel te bereiden is, maar ook nog eens voortreffelijk smaakt. Hier op feestrecepten.com hebben we een recept samengesteld dat u stap voor stap uitlegt hoe dit bijzondere gerecht te maken.


Benodigdheden: 

 

- 1 parelhoen in stukken 

- 1 dikke plak rauwe ham (ongeveer 100 gram) 

- 500 gram oesterzwammen 

- 2 eetlepels arachideolie  

- 4 deciliter gevogeltefond 

- 1 eetlepen notenolie 

- 2 eetlepels room  

- verse bieslook 

- peper en zout 

 

Bereiding: 

 

Als eerste snijden we het zwoerd van de ham en het vlees in blokjes. Vervolgens pellen en snipperen we de ui fijn en maken we de oesterzwammen schoon waarna we ze in reepjes snijden. Fruit de uisnippers glazig in de arachideolie. Leg er wanneer je dit hebt gedaan de stukken parelhoen bij en bak ze goudbruin. Vergeet het geheel natuurlijk ook niet bij te kruiden met peper en zout.  

 

Schenk er vervolgens de gevogeltefond bij, plaats het deksel op de pan en laat het zo'n 30 minuten zacht stoven. Zorg er natuurlijk voor dat je de stukken parelhoen op regelmatige basis even omdraait.  

 

Nu bakken we de oesterzwammen en hamblokjes kort op een hevig vuur in de notenolie en doen we deze stukken bij de parelhoen. Voeg er nu de room aan toe en laat het geheel zo'n 15 minuten sudderen. Hierbij wordt het deksel niet op de pan geplaatst! Werk het verder af met een beetje gehakte bieslook en het gerecht is klaar!