Ciabattasandwiches

Ciabattasandwiches Zin in een gezond, maar toch lekker en verrassend gerechtje op Sinterklaas? Wat dan bijvoorbeeld te denken van deze ciabattasandwiches? Voor vegetariers kan je overigens de prosciutto vervangen door plakjes geitenkaas zodat je voor iedereen wat wils hebt.


Benodigdheden: 

 

- 2 ciabatta's (middendoor gesneden)  

- 8 dunne plakjes prosciutto 

- 1 klein bosje verse basilicum 

- 225 gram kerstomaatjes 

- peper en zout 

- extra vierge olijfolie 

 

Bereiding: 

 

Als eerste snijden we met behulp van een kartelmes de halve ciabata's horizontaal middendoor en bestrijken we de snijvlakken met olijfolie. Kruid daarna de onderste helften met behulp van peper en zout en verdeel er de halve tomaatjes over, met het snijvlak naar onderen.  

 

Beleg daarna de onderste sandwichhelft met 2 opgevouwen plakjes prosciutto en wat basilicumblaadjes. Leg de andere helft er vervolgens op en druk deze wat aan, zodat de tomaatjes in het brood worden geperst.  

 

Verhit nu een broodrooster (of een grilpan) en bestrijk het brood met een beetje olie. Rooster de sandwiches daarna tot de korst lichtbruin en knapperig wordt. Op de grilpan dien je ze éénmaal om te draaien. Serveer de sandwiches meteen na de bereiding.