Chorizo olijvenfrittata

Chorizo olijvenfrittata Ben je op zoek naar een stijlvol, lekker en tegelijk eenvoudig te bereiden gerecht om op gepaste wijze het nieuwe jaar in te zetten? Dan is deze Chorizo olijvenfrittata zeker iets voor u! Dit gerecht is relatief eenvoudig te bereiden en zal uw gasten zonder enige twijfel weten te bekoren. In dit recept leggen we u alvast duidelijk uit hoe dit gerecht te bereiden.


Benodigdheden: 

 

- 1 kleine en fijngehakte ui 

- 1 kleine en fijngehakte groene of rode paprika (zaadlijsten en zaadjes dienen te zijn verwijderd) 

- 2 tomaten waarvan het zaad verwijderd werd (in blokjes gesneden) 

- 2 kleine, gekookte aardappels (in blokjes) 

- 125 gram chorizo of salami (fijngehakt)  

- 50 gram boter 

- 40 gram geraspte gruy√®re  

- 8 groene of zwarte olijven (ontpit en fijngehakt)  

- 8 grote eieren  

- 2 eetlepels melk 

- peper en zout  

- gemengde groene slablaadjes en reepjes rode paprika 

 

 

Bereiding: 

 

Als eerste laten we de boter op een laag vuur in een (grote) koekenpan smelten. Doe daarna de ui, paprika en de tomaten in de pan en bak de groente gaar in ongeveer 5 minuten. Meng er vervolgens de stukjes aardappel, chorizo en de olijven doorheen. Verwarm het geheel daarna nog eens gedurende ongeveer 5 minuten.  

 

Klop nu de eieren los in een kom samen met de melk en kruid het door middel van peper en zout. Giet daarna het mengsel over de groenten in de pan en draai het vuur laag. Bak vervolgens de eieren en til af en toe een rand op zodat het vloeibare ei naar de bodem kan lopen.  

 

Verwarm ondertussen de grill voor op de hoogste stand. Wanneer de onderzijde gaar en de bovenzijde nog vochtig is strooien we de kaas over de omelet. Laat de pan vervolgens nog 2 minuten onder de gril staan tot op het ogenblik dat de kaas gesmolten en goudbruin is. Neem vervolgens de pan uit de oven en laat de frittata afkoelen. Snij hem daarna in vierkanten puntjes.  

 

Garneer uiteindelijk de schaal voor het opdienen met de slablaadjes en de reepjes paprika en uw gerecht is helemaal klaar. Smakelijk!