Chocoladedessert

Chocoladedessert Sinterklaas blijft in eerste instantie natuurlijk een kinderfeest. En wat eten kinderen nu liever dan een lekker stukje chocolade? Inderdaad, een chocoladecake! Geniet van de eindejaarsperiode zoals hij hoort te zijn. Buiten koud, binnen warm, maar vooral met dit bijzonder lekkere nagerecht. Uw kinderen zullen er van smullen, maar ook voor de oudere jongeren is dit een bijzonder smakelijk dessert.


Benodigdheden: 

 

- 150 zelfrijzend bakmeel 

- 100 gram pure chocolade 

- 75 gram zachte boter 

- 50 gram cacao 

- 1,25 deciliter stroop 

- 1,25 deciliter gecondenseerde melk 

- 3 eieren  

- 4 eetlepels slagroom 

 

Bereiding: 

 

In eerste instantie vetten we een hittebestendige vorm met een inhoud van zo'n halve liter dun in. Doe de ingredienten in een mengkom en klop alles goed door elkaar. Schep daarna het mengsel in de voorbereide vorm en strijk de bovenkant glad. 

 

Vervolgens leggen we er een stuk vetvrij papier op en dekken we de vorm af met een deksel. Dit deksel dient te bestaan uit op maat gevouwen aluminiumfolie. Stoom de cake gedurende anderhalf of twee uur tot hij gaar is en veerkrachtig aanvoelt.  

 

Voor de saus breken we de chocolade in stukken en doen ze in een pannetje samen met de gecondenseerde melk. Verwarm het tot stand gekomen mengsel al roerend op een laag vuur tot de chocolade is gesmolten. Neem daarna het pannetje van het vuur en roer de slagroom door de saus.  

 

Voor het opdienen storten we de cake op een schaal en gieten we er een beetje van de chocoladesaus overheen. De rest van de saus kan je in een melktasje of dergelijke gieten en bij het dessert serveren.