Chocolade rumbananen

Chocolade rumbananen Het is niet meteen het meest voorkomende nagerecht, maar we zijn er zeker van dat u en uw partner zullen smullen van deze chocolade rumbananen. Het beetje aaanwezige alcohol zal er vervolgens voor zorgen dat de toon voor de rest van de avond is gezet en de romantiek langzaam maar zeker de kop kan opsteken. Een perfect valentijnsgerechtje dus!


Benodigdheden:  

 

- 4 grote bananen 

- 2 eetlepels rum 

- 1 eetlepel boter 

- 225 gram melkchocolade 

- zure room, mascarpone of ijs en geraspte nootmuskaat 

 

Bereiding: 

 

Als eerste gaan we vier stukken aluminiumfolie van 25 op 25 centimeter invetten met boter. Hak daarna de chocolade in kleine stukjes en snijd de schil van elke banaan voorzichtig in de lengte in en duw de schil een beetje open. Stop vervolgens de stukjes chocolade erin waarna je de opening terug sluit.  

 

Verpak nu de gevulde bananen in de stukken beboterde folie en rooster ze gedurende 5 a 10 minuten tussen bijvoorbeeld nagloeiende kooltjes op een barbecue. Doe dit tot de chocolade binnen in de bananen is gesmolten. Neem vervolgens de bananen van de barbecue. Leg ze nu op de borden en giet wat rum in elke banaan.  

 

Dien de bananen zo snel mogelijk op, voorzien van zure room, mascarpone of ijs. Bestrooi het geheel nog met wat nootmuskaat alvorens het te serveren.