Borstplaat

Borstplaat Vindt u borstplaat ook zo lekker? Vooral met Sinterklaas is dit een zeer geliefd en veel gegeten lekkernei. Met behulp van dit recept kunt u snel en makkelijk uw eigen borstplaat maken! 

Op feestrecepten .com vindt u voor ieder feest een geschikt en populair recept!Benodigdheden: 

 

- 450 gram suiker 

- 2 eetlepels smaakmaker (vanille, citroen of cacao) 

- 150 ml melk of room 

- Beetje boter om de figuurtjes in te vetten 

 

 

Bereiding: 

 

Neem een steelpannetje en doe hier de suiker en de melk of room in. Wanneer je cacao als smaakmaker wilt gebruiken dan kun je deze ook gelijk toevoegen. Breng dit mengsel langzaam aan de kook en laat dit ongeveer 8 minuten zachtjes doorkoken. Roer ondertussen wel. Het mengsel is goed als het net als stroop van de lepel druipt. Haal dan het steelpannetje van het vuur.  

 

Wanneer je geen cacao hebt gebruikt, maar vanille of citroen als smaakmaker wilt toevoegen dan doe je dit bij het mengsel nadat het van het vuur is gehaald. 

Blijf vervolgens het geheel goed roeren totdat het mengsel koud is geworden en zijn glans heeft verloren.  

 

De figuurtjes voor de borstplaat moeten eerst ingevet worden. Zet deze vervolgens op een bakplaat. Vul de figuurtjes met het mengsel en laat het langzaam opstijven. Draai na ongeveer 30 minuten de vormpjes om, zodat ook de onderkant kan opstijven. Haal na ongeveer 60 minuten de borstplaat voorzichtig uit de vormpjes.