Biefstuk tartaar

Biefstuk tartaar Met een biefstuk tartaar doe je nooit iets mis. Het oogt speciaal, smaakt heerlijk en is bovendien bijzonder eenvoudig klaar te maken. Dit gerechtje leent zich perfect als voorgerecht voor uw kerstdiner, maar kan ook opgediend worden als hoofdgerecht in combinatie met frietjes en salada. Hoe ver je gaat in de afwerking bepaal je helemaal zelf!


Benodigdheden: 

 

- 800 gram vers biefstuk  

- 4 lente-uitjes 

- 1 koffielepel mosterd 

- 1 eetlepel kappertjes 

- peper (uit de molen) en zout 

- worcestersaus 

- 4 eierdooiers  

- 2 eetlepels gehakte peterselie 

 

Bereiding: 

 

Het maken van een biefstuk tartaar is vrij eenvoudig. We beginnen met het malen van het biefstuk. Dit doe je bij voorkeur met een keukenrobot, maar kan bijvoorbeeld ook met een vleesmolentje. Snipper vervolgens de lente-uitjes fijn.  

 

Vermeng nu het vlees met de mosterd, de lente-uitjes, de kappertjes, een beetje peper en zout en de worcestersaus. Mensen die verder gevorderd zijn in het koken kunnen eventueel wat andere zaken toevoegen, maar dit is geheel naar eigen smaak.  

 

Verdeel het mengsel die wordt bekomen in vier porties (dus voor 4 personen) en maak er afgeplatte balletjes van. Leg de tartaar vervolgens op een bord en maak een kuiltje in het midden. We werken dit gerecht af door een eierdooier in een half eierdopje in het midden van de tartaar te plaatsen. Voeg eventueel nog wat peterselie toe en het gerecht is klaar!