Banketletter

Banketletter Tijdens Sinterklaas wordt er in Nederland volop banketletters gegeten. Wist u dat het helemaal niet zo moeilijk is om deze zelf te bakken? Met behulp van dit recept kunt u zelf een lekkere banketletter bakken! 

Op feestrecepten .com vindt u voor ieder feest een geschikt en populair recept!Benodigdheden: 

 

- 2 eieren 

- 8 plakjes diepvries bladerdeeg 

- 500 gram amandelspijs 

- 1 eetlepel geraspte citroenschil 

- 2 eetlepels slagroom 

 

 

Bereiding: 

 

Verwarm de oven eerst voor op 200 graden Celcius. Laat ook de plakjes bladerdeeg ontdooien. 

 

Neem een kom en gooi daar 1 ei, het amandelspijs, de slagroom en de geraspte citroenschil in. Kneed dit totdat er een glad en soepel geheel ontstaat. Maak van het deeg een mooi lange rol van ongeveer 75 cm lang. 

 

Leg vervolgens de ontdooide plakjes bladerdeeg in een rij achter elkaar. Zorg ervoor dat de randen van de plakjes iets over elkaar heen komen te liggen. Druk vervolgens de plakjes deeg aan elkaar vast door op de overlappende randen te drukken. Met een deegroller kun je eventueel nog de laatste oneffenheden weghalen.  

 

Plaats vervolgens de rol van spijs in het midden van de plakjes bladerdeeg. Bedek vervolgens het spijs door de plakjes bladerdeeg om het spijs heen te vouwen. Zorg ervoor dat het deeg goed vast zit en dat er geen spijs onbedekt blijft.  

 

Smeer vervolgens het bakblik in met boter. Plaats de deegrol op de bakplaat. Je kunt de rol in iedere vorm neerleggen. Zo kun je dus verschillende letters maken. 

 

Klop vervolgens het ei in een kommetje. Smeer de banketstaaf in met het ei zodat de banketstaaf mooi bruin wordt.  

 

Laat de banketstaaf vervolgens in ongeveer 35 minuten mooi bruin worden. Na 35 minuten kunt u het bakblik uit de oven halen. Laat het dan nog wel even afkoelen.