Avocado en scampi in een glaasje

Avocado en scampi in een glaasje Verras je geliefde op Valentijn met een heerlijk voorgerechtje. In dit receptje leren we je op een eenvoudige manier avocado en scampi in een glaasje te maken. Ook voor de mensen die niet zo bedreven zijn in het koken is dit gerecht bijzonder makkelijk om te maken.


Benodigdheden: 

 

- 4 scampi's  

- 2 avocado's 

- 1/2 citroen 

- scheutje olijfolie 

- snuifje cayennepeper 

- 1 eetlepel fijngesneden bieslook 

- 1 tomaat in kleine stukjes gesneden 

- 8 blaadjes bladpeterselie 

- peper en zout  

 

Bereiding: 

 

Als eerste dien je er voor te zorgen dat de scampi's goed gepeld zijn. Wanneer dit is gebeurt leg je ze gedurende twee minuten in kokend water. Laat ze daarna afkoelen. Plet vervolgens het avocadovlees met het citroensap, de olijfolie, het zout en de cayennepeper. Wanneer dit gebeurt is voeg je de bieslook en de stukjes tomaat toe. Vermeng het het geheel en hou het apart.  

 

Vervolgens prik je de scampi's op een spiesje in combinatie met een blaadje peterselie. Het wordt nu tijd om de glaasjes te vullen. We doen dit door middel van guacamole en leggen de mini-brochettes er vervolgens op. Je kan er eventueel voor kiezen om dit gerechtje nog verder aan te vullen, maar het basis recept is met deze bereiding helemaal klaar.