Appelbeignets

Appelbeignets Ieder jaar worden er tijdens oud en nieuw volop appelbeignets gegeten. Deze zijn dan ook overal te koop, maar wist u dat ze ook heel makkelijk zelf te maken zijn? Hier vindt u een duidelijke uitleg hoe u lekkerste en verste appelbeignets kunt maken! 

Op feestrecepten .com vindt u voor ieder feest een geschikt en populair recept!Benodigdheden: 

 

- 200 gram zelfrijzend bakmeel 

- 250 ml melk 

- 6 grote goudrenetten  

- 35 gram suiker 

- 1 ei 

- 3 theelepels kaneel 

- Poedersuiker 

- Frituurolie 

 

 

Bereiding: 

 

Schil de appels en haal met een appelboor het klokhuis uit de appel. Zorg dat er geen restjes klokhuis achter blijven, want dat is niet lekker! Snij vervolgens de appels en mooie dikke plakken. Zorg dat alle plakken ongeveer even dik zijn.  

 

Zet vervolgens alvast de frituurpan aan, zodat de frituurolie heet kan worden. Verwarm de olie tot ongeveer 180 graden Celcius. 

 

Gooi vervolgens het zelfrijzende bakmeel in een kom en voeg daar de melk en het ei aan toe. Meng dit geheel tot een mooi egaal mengsel. 

 

Gooi dan de suiker en de kaneel op een bord en meng dit. Haal vervolgens de appelschijven door dit mengsel, zodat de appelschijven goed bedekt zijn met suiker en kaneel. Haal deze schijven vervolgens door het deegmengsel. Wanneer de appelschijven goed bedekt zijn kunnen ze de frituurpan in. Bak er niet te veel te gelijk, want ze moeten wel de ruimte hebben. De appelbeignets zijn klaar als ze aan beide kanten mooi bruin zijn. Laat ze vervolgens op een stuk keukenpapier uitlekken. 

 

Serveer de appelbeignets, koud of warm, met een laagje poedersuiker!