Andijvie met geitenkaas

Andijvie met geitenkaas Andijvie met geitenkaas is zo klaargemaakt (minder dan 20 minuten) en toch is het iets wat je niet op iedere tafel terug zal vinden met Pasen. Toegegeven, je moet er voor te vinden zijn, maar eens je die subtiele smaak weet te waarderen, gaat er heel nieuwe wereld voor je open. In dit recept leggen we je alvast stap voor stap uit hoe dit culinaire meesterwerkje te maken!


Benodigdheden: 

 

- 1 vers geitenkaasje 

- 1 krulandijvie 

- 1 eetlepel citroensap 

- 1 eetlepel wittewijnazijn 

- 1 klein teentje knoflook 

- 1 koffielepel roze peperbessen 

- 3eetlepels olijfolie 

- Verse kervelblaadjes (handvol) 

- zout 

 

Bereiding: 

 

Als eerste maken we de andijvie schoon. We spoelen de bladeren, drogen ze en scheuren ze in repen. Al kloppend vermengen we nu de olie, azijn en het citroensap. Doe er vervolgens ook het gepelde en geplette knoflookteentje, de uitgelekte roze peperbessen en een snufje zout bij. Vermeng alles in een grote slakom samen met de andijvie. Laat zo'n tien minuten trekken.  

 

Snij nu het geitenkaasje in plakjes. Spoel de kervel en laat hem vervolgens drogen. Verdeel alvast de andijviesla over de borden en leg er vervolgens ook de plakjes geitenkaas op. Werk het geheel af met een plukje kervel.  

 

Je kan dit gerechtje perfect serveren als licht voorgerecht of zelfs als complete lunch. Eventueel kan je het opdienen met bijvoorbeeld een stokbroodje of dergelijke.