Aardappel knoflookpuree

Aardappel knoflookpuree Op zoek naar een overheerlijk gerechtje om te serveren bij een lekker stukje vlees? Uw kinderen zullen smullen van deze aardappel knoflookpuree. Op het eerste zicht lijkt het een niet alledaags onderdeel van uw gerecht, maar eens geproefd zijn we er van overtuigd dat de puree als sneeuw voor de zon zal verdwijnen.


Benodigdheden: 

 

- 2 bollen knoflook 

- 900 gram kruimige geschilde aardappels 

- 1 eetlepel olijfolie 

- 1,25 deciliter melk 

- 50 gram boter 

- peper en zout 

 

Bereiding: 

 

In eerste instantie gaan we de oven voorverwarmen op zo'n 180 graden. Haal daarna de teentjes knoflook los en leg ze op een groot stuk aluminiumfolie. Bedruppel ze vervolgens met olijfolie en vouw de folie dicht. Leg nu het pakje inde oven en rooster de knoflook in ongeveer 1 uur botergaar en zacht. Laat de teentjes een beetje afkoelen.  

 

Ongeveer 20 minuten voor het einde van de roostertijd snijden we de aardappels in stukken en koken we ze in circa 15 minuten gaar in water met zout. Duw de afgekoelde teentjes knoflook uit hun velletjes en wrijf ze door een zeef boven een pan. Ondertussen is het tijd geworden om de melk, boter en peper en zout toe te voegen en het mengsel opnieuw te verwarmen. Laat het opwarmen tot de boter is gesmolten.  

 

Giet nu de gare aardappels af en stamp ze fijn. Voeg daarna het knoflookmengsel toe en pureer het geheel. We raden je aan de puree warm op te dienen.